будь-які види масел!

Все про масла:

Вхід до системи

share

Ласкаво просимо!

Все про масла:

     Масло - це будь-яка речовина, яка не замерзає при температурі довкілля, не розчиняється у воді, але, в той же час, розчиняється в органічних розчинниках.
      Масла містять велику кількість вуглецю і водню і є неполярними речовинами. Термін "масла" включає рослинні олії, нафтохімічні масла, і леткі ефірні масла. Прийнято вважати, що існує три групи масел (за походженням):
      1. Жири (тригліцериди) - компоненти кліток тварин - органічні сполуки створені природою для природи.
      2. Мінеральні (нафтохімічні) масла - продукти переробки нафти: за призначенням діляться на змащувальні, електроізоляційні, консервації і косметичні.
      3. Ефірні масла: суміш рідких летких речовин, які виділяються з рослинних матеріалів. Ефірні масла грають дуже велику роль як в житті самих рослин, так і в житті людини. Трохи статистики: на сьогодні по об'ємах виробництва ефірних масел лідирують: скипидар, ефірні масла апельсина, лимона і м'яти.

      Інколи маслами вважають деякі ліпофільны (гідрофобні) речовини, схожі по хімічному складу з органічними речовинами (деякі косметичні продукти і синтетичні технічні масла).

Моторне

моторное масло

Моторне масло - це мастило, використовуване в двигунах внутрішнього згорання. Сюди входять двигуни транспортних засобів: автомобілів і мотоциклів, важких транспортних засобів...

Рослинне

растительное масло

Рослинні жири і масла - це ліпідні матеріали, отримані з рослин. Фізично, масла є рідкими при кімнатній температурі; жири - твердими. Хімічно - як жири і масла складаються з трігліцерідов...

Эфірне

эфирное масло

Ефірне масло - це концентрована гідрофобна рідина, яка містить леткі з'єднання ароматів з рослин. Ефірні масла інколи називають як просто як "Есенція ..."

Вершкове

сливочные масла

Перш ніж з'явилися сучасні маслозаводи, зливання для виробництва масла, як правило, збиралися з декількох доїнь,  ферментіровалісь і ...

Косметичне

косметическое масло

Для косметичних цілей широко використовують масла і жири різних типів і походження.
Окремо слід виділити масла на мінеральній основі...

 

Ефірне масло помаранчі в боротьбі з депресією

ефірні масла, помаранча, депресія
Депресії і тривожні розлади вимагають не тільки підвищеної уважності з боку лікарів, але й приносять з собою цілий ряд побічних ефектів, що виникають в результаті лікування цих патологій. Тому вчені постійно шукають нові способи та препарати, які могли б допомогти хворим депресією без відстроченого настання дії, як у більшості антидепресантів.

Експорт соняшникової олії з України збільшився на 26%

рослинне масло, соняшникова олія

За минулі 6 місяців експорт соняшникової олії з України зріс на 26%, повідомляють експерти. Це стало можливим завдяки збільшенню конкуренції на ринку рослинного масла, а також сприятливої ​​ситуації на ринку в цілому. У силу того, що врожайність соняшнику залишилася на колишньому рівні, збільшення експорту олії за підсумками року буде менш значним.

В Україні з'явилась нова лінія моторного масла

моторне масло, японія, корея

Тепер власники корейських і японських автомобілів можуть випробувати на своїх залізних конях нову марку масел G-Energy Far East 5W-30 і 10W-30.

Масло зародків пшениці - найкраща косметична маска

косметичне масло, масло зародків пшениці, маска

Власницям сухого волосся більше не потрібно шукати ідеальний зволожуючий засіб - ним є масло зародків пшениці. Воно не тільки відмінно зволожує волосся, але також живить його і сприяє швидкому відновленню. Масло зародків пшениці також містить величезну кількість вітамінів і антиоксидантів, які позитивно впливають на зростання, силу і густоту волосся.

Щоб запобігти випаданню волосся, досить змочити пальці в даному маслі, а потім провести недовгий масаж шкіри голови. Таку процедуру варто проводити регулярно, щоб побачити ефективний результат.

Вартісь вершкового масла на ринку зростає

вершкове масло, вартість, ринок

Прогноз USDA по виробництву молока в 2013 році з'явився минулого тижня. Так, згідно з опублікованою інформацією, надої молока в США зростуть на 0,5% в порівнянні з минулим роком і на 0,6% - в порівнянні з очікуваннями в лютому. При цьому вартість молочних продуктів буде коливатися від 3384 долара за 1 тонну до 3600 доларів за 1 тонну. Це дещо нижче, ніж за прогнозом, який вийшов в січні поточного року.

Пальмове масло не шкодить здоров'ю

пальмове масло, користь, властивості
Лабораторія хімії харчових продуктів НДІ харчування РАМН заявила, що пальмова олія не шкодить здоров'ю. Раніше відома інформація про те, що вживання даного масла може бути небезпечним, будувалася на випадках фальсифікації продукції з невірним маркуванням. Так, вчені припускали, що пальмова олія є причиною утворення жирових бляшок у кровоносних судинах, що може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань.

Ефірні масла впливають на серцево-судинну систему

Ефірні масла, бергамот, вплив

Тайванські вчені-медики довели, що ароматерапія з використанням ефірних масел приносить користь кров'яній і серцево-судинній системам організму. Так, паралельно позбуваючись від стресу з подібними маслами, людина одночасно може стабілізувати тиск і знизити ризик різних захворювань. При цьому вплив ефірних масел не повинен перевищувати 60 хвилин, в іншому випадку позитивний ефект перетвориться на негативний.

Ціна бареля нафти ОПЕК продовжує рости.

За даними Віденського картелю, середня ціна за тиждень на нафту Організації країн-експортерів нафти (OPEK) піднялася до $ 122,87 за барель. Згідно з останнім щотижневому звіту це найвищий показник зростання цін - така ціна останній раз спостерігалася в липні 2008 року.

Іран припиняє поставки нафти до Великобританії, Франції

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад в Тегерані відкрив засідання парламенту 1 листопада 2011 року.Як заявило міністерство видобутку та переробки нафти в неділю Іран припинив продаж нафти для британських і французьких компаній у відповідь на нові санкції ЄС щодо існування ісламської держави і переробки нафти.

Загадковий чорний кмин

косметичне масло, кмин

«Кмин звичайний» або «чорнушка посівна» є лікарською рослиною, що приносить насіння чорного кмину. Дана рослина має багато інших назв і популярно в багатьох країнах.

З насіння кмину методом холодного пресування отримують масло, яке вже багато років славиться як ліки від усіх захворювань. Його застосовують і в наші дні в народній медицині для лікування деяких хвороб.

Використання шавлії

ефірні масла, шавлія, використання

Навіть древні єгиптяни, не маючи ніяких інструментів для аналізу, знали (і активно їх використовували) про лікувальні властивості шавлії. Незважаючи на це, батьківщиною шавлії вважається Мала Азія.

Записи про лікувальні властивості цієї рослини зустрічаються серед стародавніх істориків і літописців. Історик Геродот неодноразово згадував у своїх роботах здатність масла шавлії мускатного вилікувати жіноче безпліддя.

Гідравлічні масла

моторне масло, гідравлічні масла

Гідравлічні системи піддаються різним механічним пошкодженням через те, що функціонують зазвичай у великому діапазоні температур. Для обслуговування гідравлічних систем застосовують мастильні масла.

Також масла додатково виконують різні функції:

Прянощі та масло корисні для шкіри

косметичне масло, прянощі, шкіра

Уявити, що у якої-небудь господині на кухні немає спецій і прянощів, досить складно. Адже приготувати смачне й ароматне блюдо без додавання в нього кориці, імбиру, коріандру або навіть просто перцю неможливо! Однак приправи використовують не тільки для приготування смакоти. Так, в йозі їх активно застосовують для очищення організму і підтримування молодості, а жінки Сходу здавна використовують спеції як натуральні добавки до шампуням, маскам і кремам.

Пастеризація та дезодорування вершкового масла

вершкове масло, пастеризація, дезодорування

Пастеризація та дезодорування вершків є одними з важливих етапів виробництва вершкового масла.
Пастеризація полягає в повному знищенні будь-яких патогенних мікроорганізмів, зайвої мікрофлори і різних ферментів, які призводять до швидкого псування масла.

Щоб пастеризація вдалася, необхідно чітко дотримуватися температурного режиму. Мінімальна температура, яка дозволить знищити ліпазу і пероксидазу у вершках, повинна становити не менше 85 градусів.

Імбирне масло: не тільки спеція

ефірні масла, імбир, спеція

Імбир як пряність відомий вже кілька століть. Ще наші предки-слов'яни, називаючи його білим або рогатим коренем, використовували для приготування квасу, настоянок, наливок, браги, додавали у випічку. Оскільки в ті часи технологія виробництва ефірної олії ще не була відома, його унікальні властивості відкрилися тільки недавно.

Кавунове масло - солодке зцілення

рослинне масло, кавун, шкіра
За вікном літо, улюблена багатьма спекотна пора. Особливу красу йому додає велика кількість різноманітних фруктів, серед яких, звичайно, і кавуни. Хто з нас не любить наприкінці серпня з насолодою вгризатися в соковиту червону м'якоть? Адже кавуни - не тільки смачні ласощі, але і вельми корисний продукт. Наприклад, як джерело кавунового масла.

Ніжний, але потужний луговий пінник

косметичне масло, пінник луговий

Луговий пінник зобов'язаний своїм романтичною назвою зовнішнім виглядом - це невелика світла квітка з дрібними суцвіттями, яка купчасто росте на вологих луках, немов покриваючи їх піною.

Що ще робити з вершковим маслом?

вершкове масло, застосування, побут

Як ви використовуєте вершкове масло? Напевно звичайно - намазуєте на хліб, додаєте у випічку, смажите на ньому, одним словом, їсте в тому чи іншому вигляді. Тим цікавіше буде дізнатися, що є у цього продукту та інші призначення.

Так, наприклад, вершковим маслом можна розрізати м'який сир, який при звичайній нарізці мнеться і розпадається. Для цього потрібно намазати ніж розм'якшеним вершковим маслом і провести процедуру нарізки.

Привіт із Середземномор'я - анісове масло

ефірні масла, аніс

Середземноморське рослина аніс є джерелом одного з найцінніших ефірних масел. Ще в Давньому Єгипті, Греції і Римі аніс вважався важливою пряністю, а з масла складали різні магічні напої та суміші, зокрема, для збільшення доходу.

© 2012 maslo.ua
створення: wstudio
RSS-матеріал Телефони:   067 857 0000