Статті

Загадковий чорний кмин

«Кмин звичайний» або «чорнушка посівна» є лікарською рослиною, що приносить насіння чорного кмину. Дана рослина має багато інших назв і популярно в багатьох країнах.

З насіння кмину методом холодного пресування отримують масло, яке вже багато років славиться як ліки від усіх захворювань. Його застосовують і в наші дні в народній медицині для лікування деяких хвороб.

Використання шавлії

Навіть древні єгиптяни, не маючи ніяких інструментів для аналізу, знали (і активно їх використовували) про лікувальні властивості шавлії. Незважаючи на це, батьківщиною шавлії вважається Мала Азія.

Записи про лікувальні властивості цієї рослини зустрічаються серед стародавніх істориків і літописців. Історик Геродот неодноразово згадував у своїх роботах здатність масла шавлії мускатного вилікувати жіноче безпліддя.

Гідравлічні масла

Гідравлічні системи піддаються різним механічним пошкодженням через те, що функціонують зазвичай у великому діапазоні температур. Для обслуговування гідравлічних систем застосовують мастильні масла.

Також масла додатково виконують різні функції:

Прянощі та масло корисні для шкіри

Уявити, що у якої-небудь господині на кухні немає спецій і прянощів, досить складно. Адже приготувати смачне й ароматне блюдо без додавання в нього кориці, імбиру, коріандру або навіть просто перцю неможливо! Однак приправи використовують не тільки для приготування смакоти. Так, в йозі їх активно застосовують для очищення організму і підтримування молодості, а жінки Сходу здавна використовують спеції як натуральні добавки до шампуням, маскам і кремам.

Пастеризація та дезодорування вершкового масла

Пастеризація та дезодорування вершків є одними з важливих етапів виробництва вершкового масла.
Пастеризація полягає в повному знищенні будь-яких патогенних мікроорганізмів, зайвої мікрофлори і різних ферментів, які призводять до швидкого псування масла.

Щоб пастеризація вдалася, необхідно чітко дотримуватися температурного режиму. Мінімальна температура, яка дозволить знищити ліпазу і пероксидазу у вершках, повинна становити не менше 85 градусів.

Імбирне масло: не тільки спеція

Імбир як пряність відомий вже кілька століть. Ще наші предки-слов'яни, називаючи його білим або рогатим коренем, використовували для приготування квасу, настоянок, наливок, браги, додавали у випічку. Оскільки в ті часи технологія виробництва ефірної олії ще не була відома, його унікальні властивості відкрилися тільки недавно.

Кавунове масло - солодке зцілення

За вікном літо, улюблена багатьма спекотна пора. Особливу красу йому додає велика кількість різноманітних фруктів, серед яких, звичайно, і кавуни. Хто з нас не любить наприкінці серпня з насолодою вгризатися в соковиту червону м'якоть? Адже кавуни - не тільки смачні ласощі, але і вельми корисний продукт. Наприклад, як джерело кавунового масла.

Ніжний, але потужний луговий пінник

Луговий пінник зобов'язаний своїм романтичною назвою зовнішнім виглядом - це невелика світла квітка з дрібними суцвіттями, яка купчасто росте на вологих луках, немов покриваючи їх піною.

Що ще робити з вершковим маслом?

Як ви використовуєте вершкове масло? Напевно звичайно - намазуєте на хліб, додаєте у випічку, смажите на ньому, одним словом, їсте в тому чи іншому вигляді. Тим цікавіше буде дізнатися, що є у цього продукту та інші призначення.

Так, наприклад, вершковим маслом можна розрізати м'який сир, який при звичайній нарізці мнеться і розпадається. Для цього потрібно намазати ніж розм'якшеним вершковим маслом і провести процедуру нарізки.

Привіт із Середземномор'я - анісове масло

Середземноморське рослина аніс є джерелом одного з найцінніших ефірних масел. Ще в Давньому Єгипті, Греції і Римі аніс вважався важливою пряністю, а з масла складали різні магічні напої та суміші, зокрема, для збільшення доходу.