Шоколадне масло в домашніх умовах

Гарне вершкове масло саме по собі є смачним доповненням до продукту або самостійною намазкою на бутерброди. Якщо його урізноманітнити різними добавками у вигляді лимонного соку, зелені, цукру або часнику, вийде ще більш вишуканий продукт. З цієї ж причини діти та й багато дорослих люблять шоколадне масло.

Знайти його можна в будь-якому супермаркеті, але все ж краще приготувати самостійно. Тим більше, це дуже простий процес, зате результат - більш ніж приємний.

Розглянемо два легких способи, як приготувати шоколадне масло в домашніх умовах.

У першому варіанті нам буде потрібно вершкове масло, какао, молоко або жирні вершки, цукрова пудра або мед. Вершкове масло потрібно розм'якшити, для цього достатньо залишити його на столі на деякий час, щоб воно підтануло. Далі його потрібно ретельно збити міксером, віночком або звичайною ложкою до стану пишноти, при цьому важливо уникати появи пухирців. Після цього додаємо какао, просіваючи його через дрібне сито, а потім - молоко або вершки, маленькими порціями. Кількість визначаємо на око, воно буде залежати від смакових уподобань. Трохи пізніше, не припиняючи збивати, додаємо також цукрову пудру або мед. Отриману масу потрібно час від часу помішувати до тих пір, поки вона не стане однорідною і не придбає красивий шоколадний колір. Після цього шоколадне масло потрібно прибрати в холодильник на кілька годин.

Другий варіант припускає наступні компоненти: 120 г вершкового масла, плитка чорного шоколаду, 50 молока або вершків, горіхи за бажанням. Перший етап такий же, як і в попередньому рецепті - вершкове масло потрібно залишити на столі, щоб воно розм'якшилося. Шоколад тремо на тертці, змішуємо з молоком або вершками, отриману масу топимо на водяній бані, не забуваючи помішувати. Коли шоколад придбає рівномірну консистенцію, його потрібно остудити, а потім додати до нього вершкове масло і добре збити. Отримане шоколадне масло також слід поставити в холодильник на пару годин.

Пригощання готово! Таке масло намазують на хліб, прикрашають ним торти та іншу випічку.