Оригінальне бутербродне масло

У будь-яких рецептах рекомендують заміняти маргарин вершковим маслом , так як в маргарині міститися шкідливі трансжири, які небажані в дитячому харчуванні.

Натуральні жири містять необхідні природні жиророзчинні вітаміни, недолік яких може привести до гіповітамінозу.

Масло намазують на хліб або роблять прикраси у вигляді різних кубиків, квітів і т.д. На 50 г хліба рекомендується брати 10-15 г масла (масляних сумішей).

Потрібно стежити за свіжістю масла і його смаком. З овочами можна вживати солоне масло, а з несолоними продуктами рекомендується вживати несолоне масло.

Для того, щоб масло або маргарин наносилися на хліб рівномірним шаром, вони повинні бути м'якими. Перед вживанням масло тримають при кімнатній температурі кілька годин, після чого розтирають дерев'яною ложкою в емальованій, глиняній або фаянсовій мисці.

Якщо масло прямо з холоду, то для початку його необхідно розім'яти ложкою на дні миски, а після збити.

Щоб урізноманітнити смак бутербродів, масло можна заправити різними приправами, натерши їх на тертці, порубавши або протерши через сито. Також можна додати трохи білого соусу або сметани і збити суміш до однорідної світлої маси.

Масло яєчне
Інгредієнти:

2 ст.л. бульйону, 125 г вершкового масла, жовток звареного круто яйця і сирий жовток, чорний перець, сіль, лимон, гірчиця.
Приготування:
Масло з сирим жовтком розтерти. У м'ясному бульйоні розтерти жовток звареного яйця і перемішати з маслом. Додати 1 ч.л. гірчиця, сіль і трохи крапель лимонного соку, чорного меленого перцю і дрібку цедри. Ретельно розтерти до однорідної маси.

Масло часникове
Інгредієнти:
50 г начищеного часнику, 10 г масла, сіль.
Приготування:
Часник ошпарити окропом, дрібно порізати і розтерти. Часник втирати в масло частинами, додаючи сіль за смаком. Отриману суміш протерти через сито і використовувати як приправу на бутерброди.

Зелене масло
Інгредієнти:
200 г зелені петрушки, 850 г вершкового масла, 2 г лимонної кислоти, 50 г соусу «Південний», 10 г солі.
Приготування:
Зелень петрушки промити, видалити стебла і дрібно порізати. Розім'яти масло і покласти в нього підготовлену зелень , додати лимонний сік і розмішати до рівномірного розподілу зелені по маслу. Щоб додати гостроти, можна додати соус «Південний» або червоний гострий перець.
Далі масло необхідно обробити, надавши форму батонів по 3 см в діаметрі і вагою 250-300 г. Зберігати масло необхідно в прохолодному місці і подавати до м'яса, смаженої риби в сухарях та інших страв.

Масло паприкове
Інгредієнти:
100 г масла, 1 ч.л. червоного меленого перцю, цибулина, сіль.
Приготування:
Очищену цибулю дрібно нарізати і розтерти з 1/3 ложки олії і меленою паприкою. Масло, що втирати в отриману суміш і додати сіль за смаком. Протерти через сито. Використовувати для «канапе».