Ніжний, але потужний луговий пінник

Луговий пінник зобов'язаний своїм романтичною назвою зовнішнім виглядом - це невелика світла квітка з дрібними суцвіттями, яка купчасто росте на вологих луках, немов покриваючи їх піною. Незважаючи на те, що батьківщиною цієї рослини є сонячна Каліфорнія, вона відмінно прижилася в помірно-континентальному європейському кліматі. Для нормального розвитку пінника йому необхідно сонце і вода поруч.

Масло пінника лугового отримують з його насіння, воно вважається одним з найбільш унікальних косметичних масел. Це найстабільніше масло, оскільки воно не псується і не окислюється - таким чином, термін його зберігання не обмежений. У цьому аспекті масло пінника лугового дуже схоже з маслом жожоба, яке за консистенцією більше нагадує віск. Масло пінника застигає на холоді, на відміну від інших масел.

Дане масло має в своєму складі ненасичені жирні кислоти з подвійним зв'язком (вуглець-вуглецевий) і дуже довгими ланцюгами С20 - С24, що сприяє максимальному використанню даних кислот людським організмом. Атомів водню в деяких місцях в ньому немає, за рахунок чого кислоти можуть взаємодіяти з вільними радикалами організму більш активно.

Якщо порівнювати масло пінника з маслом жожоба, пінник однозначно виграє. Через менш міцний зв'язок жирних кислот масло пінника вбирає краще, тим самим показуючи більш високий результат. У пінника немає довголітніх циклів дозрівання, як у жожоба, його можна збирати щороку. Таким чином ціна масла пінника більш доступна.

Масло пінника за своїми властивостями нагадує кераміди - жири з верхнього шару людської шкіри, який служить захисним бар'єром, не пропускаючи всередину бактерії і забруднення і утримуючи вологу в організмі. Так само працює і масло пінника, яке завдяки наявності у своєму складі ліпосомів здатне швидко вбиратися і виконувати функції керамідів. Це і служить причиною того, що масло пінника широко використовують у косметиці для волосся, кремах і зволожуючих бальзамах для губ.