Масло звіробою для шкіри і не тільки

Масло звіробою видобувається з стебел звіробою, на яких є квіти, шляхом екстракції вуглекислим газом і масляної екстракції. Звіробій росте в багатьох країнах світу, має янтарно-жовті квітки і вважається бур'яном, який налічує більше 160 видів. Рослинна олія, про який йтиметься, отримують з звіробою звичайного.

Отримане масло має червоно-коричневий колір і являє собою маслянисту рідину з характерним запахом звіробою. До складу масла входять вітаміни Р, РР, С, каротин, провітамін А, жирні кислоти і різні мікро- і макроелементи. За своїми косметичним властивостям масло звіробою нічим не поступається мигдальному маслу.

Масло звіробою володіє сильними протизапальними, антисептичними і антибактеріальними властивостями, і рекомендується для догляду за нечистою жирною і комбінованою шкірою. Також масло звіробою сприяє нормалізації захисного шару шкірного покриву, роблячи жирну шкіру менш сальною.

Масло звіробою підійде для застосування і при чутливій шкірі, схильній до подразнень і алергічних реакцій. Також, будучи сильним антиоксидантом, воно значно уповільнює процес старіння шкіри.

Масло звіробою можна використовувати при ранах і опіках. Для прискорення процесу загоєння досить кілька разів на день наносити невелику кількість масла на постраждалі долі тіла, удари або порізи. Воно не тільки прискорює процес загоєння, але і запобігає утворенню шрамів і рубців.
Також масло полегшує стан шкіри при дитячих діатезах, куперозі, алергічних дерматитах.

Також масло звіробою застосовується для прискорення засмаги шкіри.

Слід пам'ятати, що заходи застосування масла залежать безпосередньо від самого виробника. Наприклад, масло одного виробника можна спокійно використовувати в чистому вигляді без будь-яких негативних реакцій шкіри, а масло іншого виробника - тільки в косметичних сумішах і те, в невеликих кількостях. Купуючи масло, уважно вивчіть інструкцію.

Що стосується застосування масла для обличчя, то можна наносити його щодня на шкіру вранці і ввечері замість основних кремів, або ж використовувати як маску, наносячи 1 раз на день на 30-40 хвилин. Це рекомендується при нечистій жирній та комбінованій шкірі. В інших випадках рекомендується використовувати масло звіробою в косметичних сумішах (не більше 20%).

Масло звіробою можна використовувати і з косметичними засобами, якими ви в основному користуєтеся. Для цього достатньо точково нанести на обличчя ваш крем, а потім також точково кілька крапель масла звіробою, після чого кінчиками пальців розмазати все це рівномірно по обличчю до повного вбирання.

Також масло звіробою можна додавати в різні саморобні креми та маски. Приблизно по 1 ч.л. масла на склад суміші, а для лосьйонів - не більше 20% на склад. При приготуванні кремів масло звіробою не використовується як базове і додається 1 ч.л. на весь склад.