Масло з рисових висівок

Рисове масло є як дієтичним продуктом, так і косметичним засобом по догляду за шкірою і волоссям.
Виготовляють рисове масло з рисових висівок методом холодного пресування.

У рисових висівках міститься 10% білка, 80% тіаміну, 85% олії, 70% мінеральних речовин, 50% рибофлавіну і 65% ніацину цільного рисового зерна. Також до складу рисового масла входять ненасичені жирні кислоти, комплекс антиоксидантів, летіцин і вітаміни А, РР, Е і групи В.

Рисове масло часто використовується в кулінарії і за рахунок своєї стійкості до димлення відмінно підходить для смаження. Рисове масло добре підходить для приготування салатів і майонезів.

У японських ресторанах на олії з рисових висівок готують фірмове японське блюдо - темпуру. В одній тільки Японії щорічно продається близько 80 000 т. рисового масла.

Фармацевтичні компанії виробляють натуральний вітамін Е з рисового масла, тому що в ньому містяться три різних антиоксиданти натурального походження - орізанол, токотриенол і токоферол, які в комплексі діють набагато ефективніше.
 

Жирнокислотний склад:

Ненасичені кислоти :
- Ліноленова - 3-10%
- Олеїнова - 32-38%
- Ліноленова - 3-10%
Насичені кислоти :
- Стеаринова - 2-3%
- Пальмітинова - 13-23%
Склад токоферолів в олії рисових висівок в мг/кг:
Дельта- токофероли - 0-5
Бета і Гамма- токофероли - 230-340
Альфа - токофероли - 500-650
Сума всіх токоферолів - 750-950

 

Лікувальна дія
Вживання рисового масла сприяє зниженню рівня холестерину в плазмі крові. Вміщені в олії природні речовини та комплекси антиоксидантів уповільнюють процес старіння. Також рисове масло рекомендується для профілактики серцево-судинних захворювань.

Косметичні властивості олії:
- Догляд за волоссям
- Догляд за шкірою
- Сонцезахисні засоби
- Губні помади

Рисове масло підвищує еластичність і пружність шкіри, попереджає появу зморшок, здійснює пом'якшувальний, зволожуючий і відновлюючий ефект. Рисове масло рекомендується для в'янучої і сухої шкіри.

Рисове масло можна використовувати для шкіри навколо очей, так як воно гіпоаллергенне. Масло добре вбирається і не закупорює пори.

Сквален, який міститься в рисовому маслі, дуже необхідний для нормального функціонування шкіри. До того ж він не комедогенний і масло можна використовувати навіть у тих випадках, коли інші масла забивають пори.

У суміші з маслом чорної кави, масло з рисових висівок добре захищає шкіру від сонячних променів і перешкоджає появі веснянок.

Рисове масло входить до складу засобів для догляду за волоссям і бровами. Воно відмінно сприяє росту волосся.

Рисове масло підходить і для догляду за дитячою шкірою.

Ви можете консервувати рослинні масла, що швидко псуються, за допомогою рисового масла. Для цього потрібно додати трохи рисового масла в інше рослинне.