Косметичне

×

Повідомлення про помилку

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls в menu_set_active_trail() (рядок 2405 із /Users/fancy/Documents/Services/groshi.ua/includes/menu.inc).

   Для косметичних цілей широко використовують масла і жири різних типів і походження.
Окремо слід виділити масла на мінеральній основі.
Мінеральне масло може бути різних кольорів і запахів легких сумішей алканов в діапазоні від C15 до C40 не рослинного (мінерального) походження, зокрема - результат дистиляту нафти. Визначення мінерального масла само по собі є неточним, оскільки воно використовувалося для позначення багатьох конкретних масел впродовж декількох століть. Інші назви так само неточно включають біле масло, рідкий парафін, і рідкі нафтопродукти. Найчастіше, рідке мінеральне масло - це побічний продукт перегонки нафти в процесі виробництва бензину і інших нафтових продуктів на основі сирої нафти.

 

    Мінеральне масло в цьому сенсі є прозорою, безбарвною рідиною і складається в основному з алканов і циклічних парафінів, пов'язані з вазеліном (також відомий як "білий вазелін"). Він має щільність близько 0,8 г/см3. Мінеральне масло є речовиною відносно низької вартості і виробляється в дуже великих кількостях. Мінеральне масло випускається в легенях і важких сортів, його часто можна знайти в аптеках.

 

    Існують три основні класи рафінованих мінеральних масел:

  • парафінові масла, на основі н-алканів
  • нафтенові масла, основані на циклоалканах
  • ароматичні масла, на основі ароматичних вуглеводнів (не плутати з ефірними маслами)

 

    Мінеральне масло - загальний інгредієнт для дитячих лосьйонів, холодних кремів, мазей і косметичних засобів широкого спектру вживання. Це  недорогий похідний нафті, який не має запаху і смаку. Він може бути використаний для нанесення на вії,  з метою запобігання ламкості і різному роду порушень. Холодні суміші також використовуються для видалення крему, макіяжа і тимчасових татуїровок.

 

    Одній з глобальних проблем, що стосуються використання мінерального масла є його присутність в декількох списках комедогенних речовин. Ці списки були розроблені багато років тому, і часто цитується в дерматологічній літературі. В результаті досліджень (Журнал косметичної дерматології (2005)) було виявлено, що деякі види мінеральних масел високої міри очищення і очищених нафтопродуктів виявлених в косметичних продуктах не закупорює пори.