Ароматизоване рослинне масло

Рослинне масло використовують всі люди і досить часто. Але, як правило, це відноситься до чистих масел - соняшникового, оливкового, кукурудзяного та іншим. Їх користь для організму незаперечна, тому не дивно, що ми заправляємо маслами салати, смажимо і додаємо в різні страви.

Ще більше смаку, пікантності і користі може принести нашому організму ароматизоване масло. Його досить легко можна зробити в домашніх умовах, досить додати в масло необхідні спеції та / або трави і залишити настоюватися. Краще всього використовувати дезодоровану олію (без запаху).

Вибір спецій і трав необмежений. Нерідко для аромату використовують материнку, кріп, кінзу, базилік, чебрець, розмарин, шавлія, часник, лаванду та інше. Саме важливо в створенні ароматизованого рослинного масла - не перестаратися з кількістю віддушки, тому для початку краще взяти зовсім небагато.

Насамперед рослинне масло потрібно налити в скляну, бажано прозору тару, а потім додати подрібнені трави і спеції. Масло буде вбирати аромат повільно, тому потрібно запастися терпінням.
Після додавання віддушки отриману суміш потрібно добре перемішати і щільно закрити кришкою. Настоювати краще в теплому місці. Може знадобитися до трьох тижнів часу, перш ніж масло просочиться бажаним ароматом.

Готове масло потрібно процідити і розлити по пляшках. Зберігати у відповідності з рекомендаціями для конкретного виду масла.

З ароматизованим маслом смак салатів, соусів, випічки і перших страв стане набагато пікантнішим, яскравішим і виразнішим.

Приклади ароматизованих масел:

- Масло з лимоном і фенхелем - в масло натерти лимонну цедру і додати кілька дрібно нарізаного листя фенхелю. Це відмінна заправка до риби, особливо, приготованої на пару або грилі;

- Масло з кінзою і часником - часник видавити, кінзу дрібно порубати і додати в рослинне масло. Така суміш добре підійде до тостів і багета - його можна розрізати, змастити даними маслом і пропекти в духовці. Вийде відмінний часниковий хліб.