Рослинні масла

Жири рослинного походження відіграють велику роль в повноцінному харчуванні людини. Існують різні види масел по вихідній сировині, технологічних процесів виробництва і консистенції.
Ознайомитись

Ефірні масла

Ефірне масло - це концентрована гідрофобна рідина, яка містить леткі сполуки ароматів з рослин. Ефірні масла іноді називають просто як "Есенція".
Ознайомитись

Косметичні масла

Для косметичних цілей широко використовують масла і жири різних типів і походження. Окремо слід виділити масла на мінеральній основі.
Ознайомитись

Вершкове масло

До появи маслозаводів, вершки для виробництва масла, як правило, збиралися з декількох доїнь, ферментовані і перероблялися кілька кілька днів по тому в масло.
Ознайомитись

Моторні масла

Моторне масло - це мастило, що використовується в двигунах внутрішнього згоряння. Сюди входять двигуни автомобілів і мотоциклів, автобусів і вантажних автомобілів, позашляхових транспортних засобів.
Ознайомитись

Все про масла

Масло - це будь-яка речовина, яка не замерзає при температурі навколишнього середовища, не розчиняється у воді, але, в той же час розчиняється в органічних розчинниках.
Масла містять велику кількість вуглецю і водню і є неполярними речовинами. Термін "Oil" включає в себе рослинні масла, нафтохімічних масла, і летючі ефірні масла. Прийнято вважати, що існує три групи масел (за походженням): Іноді маслами вважають деякі ліпофільні (гідрофобні) речовини, схожі за хімічним складом з органічними речовинами (деякі косметичні продукти і синтетичні технічні масла).

Види масел

Motor
Motor oils
Моторне масло - це мастило, що використовується в двигунах внутрішнього згоряння.
Ознайомитись
Рослинні
Vegetable oils
Рослинні жири і масла - це ліпідні матеріали, отримані з рослин.
Ознайомитись
Ефірні
Essential oils
Це концентрована гідрофобна рідина, яка містить леткі сполуки ароматів з рослин.
Ознайомитись
Вершкове масло
Butter
Виготовляється сепаруванням або збивання вершків, отриманих з коров'ячого молока.
Ознайомитись
Косметичні
Cosmetic oils
Видобувають з рослин, насіння і плодів методами віджиму, екстракції, дистиляції або холодного пресування.
Ознайомитись

Статті

Поруч зі словосполученням «кедрове масло» завжди будуть йти епітети «унікальне» і «незамінне». Ще в давнину знахарі і друїди використовували дане масло для лікування різних хвороб і шкірних проблем, зараз воно відомо також своїми косметичними властивостями.

    Перш ніж з'явилися сучасні маслозаводи, зливання для виробництва масла, як правило, збиралися з декількох доїнь,  ферментіровалісь і перероблялися декілька днів опісля в масло. Масло з ферментірованних вершків відоме як кисло-вершкове масло. Під час бродіння зливання природним чином псуються, бактерії перетворюють молочний цукор в молочну кислоту.

Екзотичне масло макадамії давно стало одним з найбільш використовуваних в косметології. Отримують його з горіхів рослини макадамії - австралійського чагарника або дерева. За смаком плоди макадамії схожі на ліщину, вони такі ж поживні й багаті на різні мікроелементи.

Готувати вершкове масло самостійно в домашніх умовах - це не примха, як думають багато хто.

Новини

Які бувають види масел, в чому полягають їх корисні властивості, як визначити якісне масло. Ми допоможемо Вам розібратися з цим.